odchudzająca zupa kapuściana

Archiwum
 
olgowy świat

Temat: Diety
...ugotować zgodnie z przepisem. Cebulę pokroić w drobną kostkę, zalać łyżką (resztę zostawić) bulionu i poddusić. Obrane ziemniaki pokroić w kostkę. Seler i pomidor bez skórki (łatwo schodzi po sparzeniu gorącą wodą) pokroić na małe kawałki. Wszystkie warzywa dodać do cebuli i wlać resztę bulionu. Gotować ok. 15 minut, doprawić przyprawami. Dodać pierożki i podgrzać jeszcze przez chwilę, aż się zagrzeją. Dodać listki bazylii. Odchudzająca zupa kapuściana 6 dużych cebul średnia główka kapusty 2 duże zielone papryki (może być 1 czerwona) 1 duży seler 2 paczki francuskiej zupy cebulowej Knorra 6 świeżych pomidorów lub 2 puszki konserwowych 1 bulion jarzynowy 2 ząbki czosnku odrobina pieprzu Wszystkie składniki rozdrobnić i gotować co najmniej godzinę. Nie wolno solić! Ta porcja wystarczy na kilka dni dla jednej osoby. Zupa przyspiesza spalanie...
Źródło: nedds.pl/index.php?showtopic=56439



  • zanotowane.pl
  • doc.pisz.pl
  • pdf.pisz.pl
  • jutuu.keep.pl
  •  
    Copyright © 2006 MySite. Designed by Web Page Templates